Wat doet Sterk met paarden

Paardencoaching kan je ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling, het opheffen van blokkades, het (her)ontdekken van je kracht en kwaliteiten, het overwinnen van angsten, het krijgen van inzicht in levensvragen, rouwverwerking en het verwerken van andere emoties en trauma's. Lees meer >>


Anne-Marie:

'Op mijn gemak. Dat is hoe ik me voelde toen ik bij Astrid en Rinske was. Ook al had ik wat schrik van de kracht van zo’n sterk paard, juist deze kracht bleek de basis te zijn voor een sessie met wederzijds respect.'

Lees meer >>

Paardencoaching Amsterdam, Paardencoach, Amsterdam, Astrid Sterk, Paardencoaching Aalsmeer, Beemster, Paardencoaching, Sterk met paarden

Paardencoaching Amsterdam, Paardencoach, Astrid Sterk, Paardencoaching Aalsmeer, Beemster, Paardencoaching, Sterk met paarden

persoonlijke groei, bewustwording, paardencoach, sterk met paarden, coaching met paarden, natural horsemanship,equitherapie, autisme, trauma, emotioneel, Amsterdam, Beemster, Aalsmeer, Amsterdamse Bos, Stal Wennekers, Wennekers, energie, team, individueel, single, alleenstaande, daten, dating, blind date, vrijheid, ruimte, loslaten, minder stress,, zelfvertrouwen, leiderschap, persoonlijk leiderschap, inzicht, communicatie, relatieproblemen, life coach, etui therapie, fries paard, Astrid Sterk, creatieve coaching, omgaan met verdriet, omgaan met verlies van een dierbare, overleden kind, rouwverwerking, onvrijwillig kinderloos, persoonlijke effectiviteit, verbinding, je hart volgen, life coaching, gecertificeerd, erkend, in contact met anderen, paarden, angsten overwinnen, angst, aanbod, diensten, teambuilding, teamdag, bedrijfsuitje, transformationeel leiderschap, mental coach, personal coach, persoonlijke ontwikkeling, effectiever communiceren, grenzen stellen, grenzen verleggen, samenwerken, doelgerichtheid, begeleiden, coachen, ervaren, leren, verbeteren, spiegelen, reflecteren, intervisie, confronteren, groepstraining, workshop, sessie, gedragsverandering, NLP, beter leiding geven, non-verbale communicatie, uitstraling, valkuilen, praktische handvatten, open communiceren, positief, spiegelen met paarden, nieuwe inzichten, Mony Roberts, observeren, vertalen, kudde, positie, gezondheid, ontspannen, Master Practitioner, conflicten, communicatieve vaardigheden, wandelcoaching, patronen doorbreken, leerdoelen, werk, interactie, verslaving, opvoeden, problemen met kind, kwaliteiten, talenten, creativiteit, evaluatie, coachtraject, dynamiek, sterke punten, burn-out, burn out, invloed uitoefenen, overtuigen, overtuigingskracht, management, ouderschap, zelf de regie nemen, aarden met paarden, waarmaken van je dromen en doelstellingen, professionele ontwikkeling, blokkades opheffen, patronen doorbreken, onderbewustzijn, ervarend leren, feedback, Transactionele Analyse, Systemisch Werk, familie opstellingen, bezieling, drijfveren, passie, Rinske, fries paard, sensitiviteit, paardencoaching

Dit gedicht verwoordt helder waar Sterk met paarden voor staat en uit wil dragen. Er spreekt liefde, warmte, respect, acceptatie en erkenning uit. Wat mij betreft essentiële (voor)waarden om je geborgen en veilig te voelen om van daaruit op onderzoek uit te gaan en jezelf te ontwikkelen en te ontplooien.

Zijn wie je bent en doen waar je goed in bent en wat bij je past, voelt als thuiskomen en maakt sterk, gelukkig en tevreden. Je bruist van energie, het lijkt alsof alles vanzelf gaat; het stroomt! Dat ondervind ik aan den lijve, nu ik mijn droom heb verwezenlijkt en naleef.


De spreekwoordelijke jas van paardencoach past me goed en vindt zijn oorsprong in mijn vroege jeugd, waarin ik - zolang ik me kan herinneren  - een enorme passie voor paarden had. Toen al hoopte ik ooit een beroep te hebben waarin ik met mensen en paarden kon werken.


Tijdens mijn zoektocht heb ik vele wegen bewandeld. Uiteindelijk ben ik in de hulpverlening terecht gekomen als maatschappelijk werker, preventiewerker en trainer bij de Jellinek (verslavingszorg)  en Punt P (GGZ). Mijn expertise lag in het begeleiden, motiveren, trainen en adviseren van individuele cliënten en groepen. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan met uiteenlopende doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders en intermediairs (docenten, zorgcoördinatoren en hulpverleners).  

Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw wijze en in jouw tijd.

Daniel Ofman

Toen mijn baan op losse schroeven kwam te staan, voelde ik een enorme angst en onzekerheid over mijn toekomst. Ik werkte inmiddels 15 jaar voor deze organisatie en voelde me er geborgen en thuis. Het was een moeilijk proces om los te laten wat zo vanzelfsprekend en veilig was. Totdat ik me gaandeweg realiseerde dat ik me er al lang niet meer op mijn plek voelde en mijn werkelijke verlangens en dromen had laten ondersneeuwen in het leven van alle dag.


Pas toen ik hiervoor aandacht kreeg, werd het langzaam duidelijk wat ik diep van binnen echt wilde. Het leek alsof alles in een stroomversnelling terecht kwam. Ik ging de opleiding voor NLP-practioner (Plata) doen en Rinske kwam op mijn pad! Een meer dan fantastisch coachingpaard om mee te werken, van te leren, vertrouwen te krijgen, troost bij te vinden en van te houden. Daarna was het een logische stap om de 1-jarige Basisopleiding tot paardencoach bij Kifungo te gaan volgen. Daarna heb ik ook de 1-jarige vervolgopleiding Systemisch paardencoachen succesvol afgerond en ben ik inmiddels een gecertificeerde paardencoach.

Het voelt elke dag als een cadeautje om mensen op een liefdevolle en (daad)krachtige manier met behulp van Rinske en andere paarden te coachen en verder te helpen op hun weg naar persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over de paarden >>

©2021 Sterk met paarden | All rights reserved | Algemene voorwaarden Sterk met paarden | Webdesign by Miss Write

Sinds augustus 2018 ben ik gecertificeerd jeugdzorgwerker en opgenomen in het Kwaliteitsregister Jeugd.